Karbanátky z filetů z Aljašské tresky s kari omáčkou a rýží

Karbanátky z filetů z Aljašské tresky s kari omáčkou a rýží

Rýži uvaříme dle návodu. Filety z Aljašky rozmixujeme. Přidáme vejce, sůl, pepř a chilli. Zahustíme strouhankou a tvoříme placičky. Ty opékáme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Cuketu, papriky, cibuli a žampiony nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.  Nakonec si připravíme kari omáčku. Na suché pánvi opečeme zeleninu, přidáme kari pastu, zázvor a zalijeme kokosovým mlékem.  Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s rýží a rybími karbanátky.

Suroviny:

4 porce, 60 minut

  • 400 g filetů z Aljašky Nowaco

  • 2 vejce

  • olej

  • chilli

  • pepř

  • sůl

  • 2 hrsti strouhanky

  • 200 g rýže

  • 1 cuketa

  • 1 červená cibule

  • žampiony

  • žlutá a červená paprika

  • olivový olej

    Na omáčku:

  • 250 ml kokosového mléka

  • zázvor

  • sůl

  • pepř

  • 0,5 lžíce kari pasty