Krémová zeleninová polévka s parmazánem a bílými fazolemi

kategorie:

25min

Příprava pokrmu

Olivový olej rozehřejeme ve velkém hrnci. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno a vhodíme restovat do hrnce. Jakmile je cibule zlatavá, přidáme polévkovou směs Nowaco, opatrně, protože je mražená a olej by mohl prskat. Společně krátce restujeme, poté zalijeme vývarem a vaříme cca 10 minut, než je zelenina měkká. Přidáme prohřát fazole, vlijeme smetanu, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a solí. Několikrát do polévky ponoříme ponorný mixér a částečně ji rozmixujeme. Rozdělíme na talíře a dozdobíme nastrouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami. Podáváme s pečivem.

suroviny

  • Na 4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 balení polévkové směsi Nowaco 350 g
  • 800 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 250 g vařených bílých máslových fazolí (cca 110 g v suchém stavu) nebo 1 plechovka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • parmazán
  • čerstvé bylinky (hladkolistá petrželka)
  • čerstvé pečivo

Produkty použité v tomto receptu

Polévková 350 g