Krémové hráškové rizoto
Krémové hráškové rizoto
Šalotku nakrájíme najemno a česnek na plátky. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme za častého míchání zesklovatět spolu s česnekem. Přisypeme suchou rýži a lehce orestujeme, aby se celá obalila olejem a zatáhla se. Přilijeme bílé víno a za stálého míchání necháme vypařit. Potom vždy zalijeme dvěma naběračkami vývaru, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Rýži je třeba velmi často míchat. Opakujeme až do stavu, kdy je rýže krémová, ale pevná na skus.
Mezitím si připravíme hráškové pyré. Vývar přivedeme k varu, přisypeme mražený hrášek Nowaco, přilijeme bílé víno a vaříme cca dvě minuty. Poté rozmixujeme. Do hotového rizota přidáme máslo, nastrouhaný sýr, mražený hrášek Nowaco a hráškové pyré. Důkladně promícháme. Na talíři ozdobíme klíčky hrášku a můžeme podávat.
Suroviny:
6 porce, 60 minut
Hráškové pyré
- 250 g Hrášek Nowaco
- 0,5 dl bílého vína
- 250 ml zleleninového vývaru
- pepř
- klíčky hrášku na ozdobení
Rizoto
- 400 g rýže Arborio
- 50 g másla
- 40 g parmazánu
- 60 g mraženého hrášku Nowaco
- 3 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1,5 dl bílého vína
- 1 šalotka
- olivový olej