Krevety s polentou a česnekovou omáčkou

40min

Příprava pokrmu

V hrnci přiveďte k varu 600 ml osolené vody. Za stálého míchání do ní vsypte polentu a vařte přibližně 7 minut, dokud nezhoustne. Vmíchejte jednu lžíci másla a nastrouhaný parmazán. Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte česnek nakrájený na plátky. Přidejte rozmrazené krevety Nowaco a po minutě podlijte bílým vínem. Počkejte, až se odpaří alkohol, poté přilijte smetanu, zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vařte 3–4 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec do omáčky vmíchejte studené máslo a nasekanou pažitku. Na talíř rozprostřete porci polenty, přelijte ji česnekovou omáčkou s krevetami a dozdobte zbylou pažitkou a špetkou drceného chilli.

suroviny

  • Na 2 porce:
  • 150 g polenty
  • 600 ml vody
  • 2 lžíce másla
  • hrst nastrouhaného parmazánu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 dcl bílého vína
  • špetka drceného chilli
  • sůl
  • černý pepř
  • hrst nasekané pažitky

Produkty použité v tomto receptu

Krevety předvařené velké 250 g