V hrnci přiveďte k varu 600 ml osolené vody. Za stálého míchání do ní vsypte polentu a vařte přibližně 7 minut, dokud nezhoustne. Vmíchejte jednu lžíci másla a nastrouhaný parmazán. Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte česnek nakrájený na plátky. Přidejte rozmrazené krevety Nowaco a po minutě podlijte bílým vínem. Počkejte, až se odpaří alkohol, poté přilijte smetanu, zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vařte 3–4 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec do omáčky vmíchejte studené máslo a nasekanou pažitku. Na talíř rozprostřete porci polenty, přelijte ji česnekovou omáčkou s krevetami a dozdobte zbylou pažitkou a špetkou drceného chilli.
Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
Kralupy nad Vltavou 278 01
IČ: 28234642
DIČ: CZ28234642