Kuřecí steak s kukuřičnou kaší

Kuřecí steak s kukuřičnou kaší

V hrnci rozehřejeme 30 g másla. Přidáme rozmrazenou kukuřici a necháme restovat cca 6–7 minut. Poté zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Kuřecí prsa osolíme ze všech stran a restujeme na rozpálené pánvi s olejem 5 minut. Přidáme 20 g másla, tymián, pepř a ještě cca 4 minuty opékáme. Hotová prsa zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.

Kukuřici rozmixujeme a postupně přidáváme smetanu a zbytek másla. Podle chuti dosolíme. Kukuřičnou kaši podáváme s rozpůleným kuřecím prsem a ozdobíme hořčicí a popcornem.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 2 kuřecí prsa

  • 1 balení mražené kukuřice Nowaco

  • 50 g hrubozrnné hořčice

  • 150 ml smetany na vaření

  • 500 ml mléka

  • 150 g másla

  • čerstvý tymián

  • 10 ml slunečnicového oleje

  • sůl, pepř

  • popcorn na ozdobu