Kuřecí steak s kukuřičnou kaší
Kuřecí steak s kukuřičnou kaší
V hrnci rozehřejeme 30 g másla. Přidáme rozmrazenou kukuřici a necháme restovat cca 6–7 minut. Poté zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Kuřecí prsa osolíme ze všech stran a restujeme na rozpálené pánvi s olejem 5 minut. Přidáme 20 g másla, tymián, pepř a ještě cca 4 minuty opékáme. Hotová prsa zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
Kukuřici rozmixujeme a postupně přidáváme smetanu a zbytek másla. Podle chuti dosolíme. Kukuřičnou kaši podáváme s rozpůleným kuřecím prsem a ozdobíme hořčicí a popcornem.
Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
2 kuřecí prsa
-
1 balení mražené kukuřice Nowaco
-
50 g hrubozrnné hořčice
-
150 ml smetany na vaření
-
500 ml mléka
-
150 g másla
-
čerstvý tymián
-
10 ml slunečnicového oleje
-
sůl, pepř
-
popcorn na ozdobu