Losos na páře s kuskusem a mátovou omáčkou
Losos na páře s kuskusem a mátovou omáčkou
Mléko se smetanou lehce osolíme a přivedeme k varu. Přidáme trochu máty, přiklopíme a necháme vychladnout. Poté rozmixujeme se studeným máslem dohladka. Kuskus zakápneme olivovým olejem, osolíme a zalijeme vývarem. Kůži lososa nařízneme, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý filet položíme pár lístků bazalky a zabalíme každý zvlášť do potravinářské folie. Vaříme v páře cca 6 minut. Zbylou mátu, bazalku a rajčata nasekáme nahrubo. Šalotku nakrájíme najemno. Vše smícháme s uvařeným kuskusem. Podáváme s lososem přelité mátovou omáčkou a pokapané citronem.
Suroviny:
4 porce, 40 minut
-
1 balení lososa Gorbuša Nowaco
-
2 hrsti bazalky
-
sůl, pepř
-
250 g kuskusu
-
2 lžíce olivového oleje
-
100 ml mléka
-
100 ml smetany na vaření
-
1 lžička másla
-
hrst máty
-
150 ml vývaru
-
1 šalotka
-
100 g rajčat
-
citron