Losos na páře s kuskusem a mátovou omáčkou

Losos na páře s kuskusem a mátovou omáčkou

Mléko se smetanou lehce osolíme a přivedeme k varu. Přidáme trochu máty, přiklopíme a necháme vychladnout. Poté rozmixujeme se studeným máslem dohladka. Kuskus zakápneme olivovým olejem, osolíme a zalijeme vývarem. Kůži lososa nařízneme, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý filet položíme pár lístků bazalky a zabalíme každý zvlášť do potravinářské folie. Vaříme v páře cca 6 minut. Zbylou mátu, bazalku a rajčata nasekáme nahrubo. Šalotku nakrájíme najemno. Vše smícháme s uvařeným kuskusem. Podáváme s lososem přelité mátovou omáčkou a pokapané citronem.

Suroviny:

4 porce, 40 minut

  • 1 balení lososa Gorbuša Nowaco

  • 2 hrsti bazalky

  • sůl, pepř

  • 250 g kuskusu

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 100 ml mléka

  • 100 ml smetany na vaření

  • 1 lžička másla

  • hrst máty

  • 150 ml vývaru

  • 1 šalotka

  • 100 g rajčat

  • citron