Losos s ragú ze zeleného hrášku, hráškových výhonků a čočky beluga

Losos s ragú ze zeleného hrášku, hráškových výhonků a čočky beluga

Čočku uvaříme dle návodu. Česnek nakrájíme na tenké plátky, orestujeme na olivovém oleji, přilijeme bílé víno, vhodíme 60 g másla a osolíme. Hrášek a hráškové výhonky restujeme cca 2 minuty na zbylém másle společně s uvařenou čočkou a česnekovou emulzí. Dochutíme citronovou šťávou, kůrou, solí a pepřem. Lososa gorbušu Nowaco orestujeme cca 4–5 minut z každé strany a servírujeme společně s čočkou.

Suroviny:

2 porce, 40 minut

  • 400 g lososa gorbuši Nowaco

  • 300 g hrášku

  • 100 g hráškových výhonků

  • 200 g uvařené čočky beluga

  • sůl, pepř

  • 80 g másla

  • 3 stroužky česneku

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • kůra z půlky citronu

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 150 ml bílého vína