Makrela na gril s červenou řepou a fenyklem
Makrela na gril s červenou řepou a fenyklem
Makrelu rozmrazíme, osušíme, potřeme olejem a osolíme z obou stran. Grilujeme z každé strany cca 2–3 minuty. Fenykl a řepu nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme řecký jogurt, nastrouhaný česnek, najemno nakrájenou pažitku, kopr a petržel. Osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme fenykl s řepou a promícháme. Hotovou makrelu zabalíme do alobalu na cca 7 minut a necháme odpočinout. Servírujeme se salátem z červené řepy a fenyklu.
Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
1 balení makrely na gril Nowaco
-
2 fenykly
-
1 balení předvařené řepy
-
10 g pažitky
-
10 g kopru
-
10 g hladkolisté petržele
-
200 g řeckého jogurtu
-
1 stroužek česneku
-
sůl, pepř
-
slunečnicový olej