Makrela na gril s červenou řepou a fenyklem

Makrela na gril s červenou řepou a fenyklem

Makrelu rozmrazíme, osušíme, potřeme olejem a osolíme z obou stran. Grilujeme z každé strany cca 2–3 minuty. Fenykl a řepu nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme řecký jogurt, nastrouhaný česnek, najemno nakrájenou pažitku, kopr a petržel. Osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme fenykl s řepou a promícháme. Hotovou makrelu zabalíme do alobalu na cca 7 minut a necháme odpočinout. Servírujeme se salátem z červené řepy a fenyklu.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení makrely na gril Nowaco

  • 2 fenykly

  • 1 balení předvařené řepy

  • 10 g pažitky

  • 10 g kopru

  • 10 g hladkolisté petržele

  • 200 g řeckého jogurtu

  • 1 stroužek česneku

  • sůl, pepř

  • slunečnicový olej