Makrela na gril s citronovo-celerovým salátem
Makrela na gril s citronovo-celerovým salátem
V misce smícháme creme fraiche, muškátový oříšek, nasekaný čerstvý tymián, sušený česnek, jednu lžíci olivového oleje, med, hořčici, nasekanou pažitku, sůl a pepř. Celer a jablka nakrájíme na tenké proužky, smícháme s dresinkem a s natrhanými saláty. Makrely na gril Nowaco osolíme, opepříme a grilujeme či restujeme na pánvi s olivovým olejem ze všech stran cca 5 minut z každé strany. Servírujeme se salátem.
Suroviny:
2 porce, 20 minut
-
2 makrely na gril Nowaco
-
100 g celeru
-
100 g jablek
-
100 g salátu little gem
-
100 g salátu frisée
-
100 g creme fraiche
-
1 lžička muškátového oříšku
-
1 lžička sušeného česneku
-
1 lžička čerstvého tymiánu
-
2 lžíce hrubozrnné hořčice
-
2 lžíce olivového oleje
-
1,5 lžíce medu
-
1 lžíce pažitky
-
1 lžíce citronové šťávy