Makrela na gril s citronovo-celerovým salátem

Makrela na gril s citronovo-celerovým salátem

V misce smícháme creme fraiche, muškátový oříšek, nasekaný čerstvý tymián, sušený česnek, jednu lžíci olivového oleje, med, hořčici, nasekanou pažitku, sůl a pepř. Celer a jablka nakrájíme na tenké proužky, smícháme s dresinkem a s natrhanými saláty. Makrely na gril Nowaco osolíme, opepříme a grilujeme či restujeme na pánvi s olivovým olejem ze všech stran cca 5 minut z každé strany. Servírujeme se salátem.

Suroviny:

2 porce, 20 minut

  • 2 makrely na gril Nowaco

  • 100 g celeru

  • 100 g jablek

  • 100 g salátu little gem

  • 100 g salátu frisée

  • 100 g creme fraiche

  • 1 lžička muškátového oříšku

  • 1 lžička sušeného česneku

  • 1 lžička čerstvého tymiánu

  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1,5 lžíce medu

  • 1 lžíce pažitky

  • 1 lžíce citronové šťávy