Makrela s batátovým pyré, hráškem a sušenými rajčaty

Makrela s batátovým pyré, hráškem a sušenými rajčaty

Oloupané batáty uvaříme do měkka. V hrnci ohřejeme mléko s máslem. Z uvařených batátů, mléka a másla pomocí kuchyňského robota připravíme pyré. Osolíme a opepříme dle chuti. Makrelu Nowaco osušíme z obou stran a orestujeme na olivovém oleji cca 4 minuty z každé strany. Nakonec přidáme tymián. Hrášek Nowaco spaříme v osolené vodě. Sušená rajčata nakrájíme na proužky. Na talíř dáme batátové pyré, na něj položíme makrelu Nowaco a okolo posypeme hráškem Nowaco a sušenými rajčaty

Suroviny:

2 porce, 45 minut

  • 2 makrely Nowaco

  • 3 velké batáty

  • 2 lžíce másla

  • 250 ml plnotučného mléka

  • sůl, pepř

  • hrst mraženého hrášku Nowaco

  • hrst sušených rajčat

  • pár větviček tymiánu

  • 1 lžíce olivového oleje