Makrela s batátovým pyré, hráškem a sušenými rajčaty
Makrela s batátovým pyré, hráškem a sušenými rajčaty
Oloupané batáty uvaříme do měkka. V hrnci ohřejeme mléko s máslem. Z uvařených batátů, mléka a másla pomocí kuchyňského robota připravíme pyré. Osolíme a opepříme dle chuti. Makrelu Nowaco osušíme z obou stran a orestujeme na olivovém oleji cca 4 minuty z každé strany. Nakonec přidáme tymián. Hrášek Nowaco spaříme v osolené vodě. Sušená rajčata nakrájíme na proužky. Na talíř dáme batátové pyré, na něj položíme makrelu Nowaco a okolo posypeme hráškem Nowaco a sušenými rajčaty
Suroviny:
2 porce, 45 minut
-
2 makrely Nowaco
-
3 velké batáty
-
2 lžíce másla
-
250 ml plnotučného mléka
-
sůl, pepř
-
hrst mraženého hrášku Nowaco
-
hrst sušených rajčat
-
pár větviček tymiánu
-
1 lžíce olivového oleje