Malinová štola

Malinová štola

Troubu předehřejeme na 160°C. V míse utřeme dohladka máslo, cukr a vanilkový cukr. Poté po jednom přidáváme vejce a opět důkladně zapracujeme do másla. Do druhé mísy vsypeme přes síto hladkou i polohrubou mouku a smícháme s kypřícím práškem. Tuto směs postupně přidáváme k máslové směsi, nakonec přilijeme mléko a vsypeme polovinu malin poprášených moukou.

Těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Navrch vsypeme druhou polovinu malin poprášených moukou a pečeme cca 1 hodinu. Štola bude hotová ve chvíli, kdy na špejli do ní zapíchnuté nebude ulpívat těsto.

Po vychlazení nazdobíme ušlehanou smetanou.

Suroviny:

  • 200 g Malin Nowaco

  • 250 g cukru krupice

  • 1 vanilkový cukr

  • 250 g másla

  • 4 vejce

  • 140 g hladké mouky

  • 140 g polohrubé mouky

  • 1 kypřící prášek

  • 240 ml polotučného mléka

  • hrubá mouka na vysypání formy smetana ke šlehání