Minestrone polévka s hráškem

kategorie:

50min

Příprava pokrmu

Šalotku, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky, česnek na tenké plátky. Vše orestujeme na olivovém oleji. K zelenině přidáme rajčatový protlak a restujeme další cca 2 minuty. Přilijeme rajčata v plechovce a zeleninový vývar. Do polévky přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, fazole, hrášek Nowaco a tymián. Polévku vaříme do změknutí brambor. Dochutíme solí, pepřem, vinným octem a cukrem

suroviny

  • Na 4 porce:
  • 1 balení hrášku Nowaco
  • 1 malá plechovka bílých fazolí
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 šalotky
  • 1 mrkev
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • sůl, pepř
  • cukr
  • ocet bílý vinný
  • pár větviček tymiánu
  • 1 lžička olivového oleje

Produkty použité v tomto receptu

Hrášek 350 g