Okouník s kapary a brokolicí

Okouník s kapary a brokolicí

Česnek nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme kapary a zalijeme bílým vínem. Poté do omáčky vložíme máslo. Ochutíme solí a pepřem. Brambory uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Po uvaření rozpůlíme a společně s nakrájenou brokolicí opečeme na olivovém oleji. Okouníka osolíme, opepříme a restujeme na oleji z obou stran 3 minuty. Podáváme přelité omáčkou.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení filet Okouníka Nowaco

  • 40 g kapar

  • 80 g másla

  • 2 dcl bílého vína

  • 1 stroužek česneku

  • 200 g brokolice

  • 100 g grenaille brambor

  • sůl, pepř

  • olivový olej