Okouník s pečenou zeleninou, brusinkami a vlašskými ořechy
Okouník s pečenou zeleninou, brusinkami a vlašskými ořechy
Okouníka opláchneme a položíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dýni nakrájíme na kostky, řapíkatý celer překrojíme na tři části a cibuli nakrájíme na měsíčky. Cherry rajčata necháme vcelku. Zeleninu vložíme do pekáčku s rybou. Posypeme brusinkami a vlašskými ořechy. Osolíme, zakápneme citronem a olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C cca 20 minut doměkka.
Suroviny:
4 porce, 30 minut
-
1 balení filet Okouníka Nowaco
-
500 g dýně Hokaido
-
150 g řapíkatého celeru
-
2 červené cibule
-
100 ml olivového oleje
-
1 citron
-
hrst žlutých a červených cherry rajčat
-
hrst sušených brusinek
-
hrst vlašských ořechů
-
sůl