Okouník s pečenou zeleninou, brusinkami a vlašskými ořechy

Okouník s pečenou zeleninou, brusinkami a vlašskými ořechy

Okouníka opláchneme a položíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dýni nakrájíme na kostky, řapíkatý celer překrojíme na tři části a cibuli nakrájíme na měsíčky. Cherry rajčata necháme vcelku. Zeleninu vložíme do pekáčku s rybou. Posypeme brusinkami a vlašskými ořechy. Osolíme, zakápneme citronem a olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C cca 20 minut doměkka.

Suroviny:

4 porce, 30 minut

  • 1 balení filet Okouníka Nowaco

  • 500 g dýně Hokaido

  • 150 g řapíkatého celeru

  • 2 červené cibule

  • 100 ml olivového oleje

  • 1 citron

  • hrst žlutých a červených cherry rajčat

  • hrst sušených brusinek

  • hrst vlašských ořechů

  • sůl