Pstruha Nowaco osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a pstruha orestujeme kůží dolů. Jakmile bude kůže křupavá, přidáme máslo a tymián. Pstruha při pečení poléváme máslem. Jeden fenykl nakrájíme na plátky a začneme restovat na směsi olivového oleje a másla. Osolíme, opepříme. Přidáme fenyklová semínka, nastrouhanou pomerančovou kůru a trochu pomerančové šťávy.
Po zhruba jedné minutě vaření vyndáme fenykl a z pomerančové šťávy a másla uděláme emulzi. Z druhého fenyklu uděláme salát. Olivový olej smícháme se šťávou z citronu, zbylého pomeranče, osolíme a opepříme, Fenykl nakrájíme na co nejtenčí plátky a zalijeme dresingem. Podáváme s pečeným pstruhem Nowaco přelitým pomerančovou emulzí a fenyklem.