Pečený pstruh s kmínem

Pečený pstruh s kmínem, máslovou jemnou francouzskou směsí a bramborovým pyré

Pstruha Nowaco necháme povolit a oškrábeme nožem od šupinek. Omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Posypeme sušeným kmínem zevnitř i z venku. Dovnitř vložíme kostičku másla a bylinky. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180°C cca 20 minut.

Mezitím si uvaříme brambory. Po uvaření rozmačkáme v lisu na brambory nebo rozmícháme v robotu. Promícháme s máslem, až nám vznikne kompaktní tvárná hmota, která je odlišná od klasické kaše. Na pánev vložíme Jemnou francouzskou směs Nowaco s máslem, osolíme, opepříme a podusíme. Po vyndání pstruha servírujeme společně s pyré a Jemnou zeleninovou směsí Nowaco.

Suroviny:

2 porce, 35 minut

  • 450 g NOWACO pstruh

  • 150 g Jemná francouzská směs Nowaco

  • 80 g másla do ryby

  • 600 g brambor

  • 70 g másla do brambor

  • Sůl a pepř

  • Kmín

  • Rozmarýn

  • Bobkový list

  • 2 lžičky citronové šťávy