Pečený pstruh s kmínem
Pečený pstruh s kmínem, máslovou jemnou francouzskou směsí a bramborovým pyré
Pstruha Nowaco necháme povolit a oškrábeme nožem od šupinek. Omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Posypeme sušeným kmínem zevnitř i z venku. Dovnitř vložíme kostičku másla a bylinky. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180°C cca 20 minut.
Mezitím si uvaříme brambory. Po uvaření rozmačkáme v lisu na brambory nebo rozmícháme v robotu. Promícháme s máslem, až nám vznikne kompaktní tvárná hmota, která je odlišná od klasické kaše. Na pánev vložíme Jemnou francouzskou směs Nowaco s máslem, osolíme, opepříme a podusíme. Po vyndání pstruha servírujeme společně s pyré a Jemnou zeleninovou směsí Nowaco.
Suroviny:
2 porce, 35 minut
-
450 g NOWACO pstruh
-
150 g Jemná francouzská směs Nowaco
-
80 g másla do ryby
-
600 g brambor
-
70 g másla do brambor
-
Sůl a pepř
-
Kmín
-
Rozmarýn
-
Bobkový list
-
2 lžičky citronové šťávy