Polévka s lososem a zeleninou

Polévka s lososem a zeleninou

Lososa osolíme a opečeme na másle z obou stran pár minut. První opékáme kůží dolů. Přílohovou zeleninovou směs Nowaco uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s trochou másla a dochutíme solí a pepřem. Najemno nasekanou šalotku zalijeme citronovou šťávou, vínem a vývarem. Opepříme a necháme trochu vyvařit. Přidáme postupně máslo a vždy rychle zamícháme. Ihned podáváme s lososem a zeleninou.

Suroviny:

6 porce, 45 minut

  • 250 g lososa gorbuša Nowaco

  • 700 g Přílohová směs NOWACO

  • 1 cibule

  • 0,5 zelené papriky

  • 2 řapíkaté celery

  • 150 g sterilované kukuřice

  • 1 stroužek česneku

  • 1 mrkev

  • 5 malých brambor

  • 1 lžíce másla

  • 500 ml smetany ke šlehání

  • 1,2 l zeleninového vývaru 

  • kopr

  • sůl, pepř