Polévka s lososem a zeleninou
Polévka s lososem a zeleninou
Lososa osolíme a opečeme na másle z obou stran pár minut. První opékáme kůží dolů. Přílohovou zeleninovou směs Nowaco uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s trochou másla a dochutíme solí a pepřem. Najemno nasekanou šalotku zalijeme citronovou šťávou, vínem a vývarem. Opepříme a necháme trochu vyvařit. Přidáme postupně máslo a vždy rychle zamícháme. Ihned podáváme s lososem a zeleninou.
Suroviny:
6 porce, 45 minut
-
250 g lososa gorbuša Nowaco
-
700 g Přílohová směs NOWACO
-
1 cibule
-
0,5 zelené papriky
-
2 řapíkaté celery
-
150 g sterilované kukuřice
-
1 stroužek česneku
-
1 mrkev
-
5 malých brambor
-
1 lžíce másla
-
500 ml smetany ke šlehání
-
1,2 l zeleninového vývaru
-
kopr
-
sůl, pepř