Pstruh pečený v bylinkové strouhance
Pstruh pečený v bylinkové krustě
Postup na bylinkovou krustu:
Lístky bylinek otrháme ze stonků. V případě pažitky ji lehce nasekáme a vložíme do mixéru společně s nalámaným toastovým chlebem. Osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej a nastrouháme citronovou kůru. Celou směs důkladně rozmixujeme do světle zelené kompaktní směsi.
Postup pro pstruha:
Pstruha Nowaco zevnitř osolíme a opepříme. Důkladně pokryjeme vrstvou bylinkové krusty a zapečeme v troubě při 180 °C cca 20 minut.
Servírujeme společně se zeleninovou směsí Nowaco dle vlastního výběru, kterou opečeme na pánvi na větším množství másla.

Suroviny:
4 porce, 40 minut
-
300 g toastového chleba
-
snítka čerstvé pažitky, bazalky, petrželky, máty
-
1 citron
-
50 ml olivového oleje
-
sůl
-
2 balení pstruha Nowaco
-
Přílohová směs mražené zeleniny Nowaco
-
máslo
-
sůl
-
pepř
