Pstruh pečený v bylinkové strouhance

Pstruh pečený v bylinkové krustě

Postup na bylinkovou krustu:

Lístky bylinek otrháme ze stonků. V případě pažitky ji lehce nasekáme a vložíme do mixéru společně s nalámaným toastovým chlebem. Osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej a nastrouháme citronovou kůru. Celou směs důkladně rozmixujeme do světle zelené kompaktní směsi.

Postup pro pstruha:

Pstruha Nowaco zevnitř osolíme a opepříme. Důkladně pokryjeme vrstvou bylinkové krusty a zapečeme v troubě při 180 °C cca 20 minut.

Servírujeme společně se zeleninovou směsí Nowaco dle vlastního výběru, kterou opečeme na pánvi na větším množství másla.

Suroviny:

4 porce, 40 minut

  • 300 g toastového chleba

  • snítka čerstvé pažitky, bazalky, petrželky, máty

  • 1 citron

  • 50 ml olivového oleje

  • sůl

  • 2 balení pstruha Nowaco

  • Přílohová směs mražené zeleniny Nowaco

  • máslo

  • sůl

  • pepř