Pstruh s mandlemi, bramborami, kapary a růžičkovou kapustou

Pstruh s mandlemi, bramborami, kapary a růžičkovou kapustou

Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Česnek nakrájíme na tenké plátky a restujeme na pánvi s olivovým olejem spolu s mandlemi dozlatova. Přidáme kapary, bílé víno a máslo. Růžičkovou kapustu a brambory rozkrojíme napůl, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Pstruha Nowaco osolíme a opékáme na pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Servírujeme se zeleninou, máslovou emulzí s kapary a nasekanou petrželí.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení Pstruh Nowaco

  • 3 lžíce mandlových plátků

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce malých kapar

  • 50 g másla + na opékání

  • 1.5 dcl bílého vína

  • 200 g růžičkové kapusty

  • 200 g grenaille brambor

  • sůl, pepř

  • 2 lžíce olivového oleje

  • hrst petržele