Rizoto se žampiony a špenátem

Rizoto se žampiony a špenátem

V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a do měkka osmahneme cibulku a česnek (cca 3 minuty). Přidáme žampiony a cca 1 minutu restujeme. Vsypeme rýži, necháme chvilku restovat, vlijeme víno, počkáme, až se odpaří, přidáme jednu naběračku houbového a jednu drůbežího vývaru. Zamícháme, přidáme špenát a na mírném ohni vaříme do chvíle, kdy bude rýže uvařená al dente (měkká, ale pevná). Podle potřeby přidáváme zbytky vývarů.

Podáváme s trochou strouhaného parmazánu.

Suroviny:

  • 250 g Žampionů krájených Nowaco

  • 100 g Listového špenátu Nowaco

  • 200 g rýže carnaroli nebo arborio

  • 50 g másla

  • 1 cibule na jemno nasekaná

  • 1 stroužek česneku na plátky

  • 100 ml bílého vína

  • 750 ml drůbežího vývaru

  • 150 ml vývaru ze sušených hub

  • nastrouhaný parmazán