Ryba Mahi Mahi v podmáslí

Ryba Mahi Mahi v podmáslí 

Filety osolíme, opepříme a necháme alespoň 24 hodin odležet v podmáslí. Na remuládu smícháme smetanu, majonézu, hořčici a najemno nakrájené bylinky. Dochutíme solí a pepřem.

Hladkou mouku si promícháme s kořením a ve směsi obalíme odleželé filety. Vrstvu podmáslí neodstraňujeme, aby se nám vytvořila hezká krusta. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje do zlatova a hned po vyndání poklademe plátkem másla.

Brambory grenaille uvaříme v osolené vodě a před podáváním opečeme na másle. Posypeme je nasekanou jarní cibulkou a podáváme s remuládou.

Suroviny:

4 porce, 60 minut

  • 4 filety Mahi Mahi Nowaco

  • 0,5 l podmáslí

  • 800 g brambor grenaille

  • jarní cibulka

  • 80 g másla

  • 150 g hladké mouky

  • mletá uzená paprika

  • sušený mletý česnek

  • mletý kmín

  • pepřolej

    Na remuládu:

  • 50 g majonézy

  • 50 g zakysané smetany

  • snítka libečku, pažitky a petrželky

  • 20 g dijonské hořčice