Rybí bujabéza
Rybí bujabéza
V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nakrájený fenykl, cibuli, česnek, sůl, fenyklová semínka a pórek. Restujeme dozlatova. Poté vložíme protlak, rajčata nakrájená na kostičky a chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem a zasypeme šafránem a pomerančovou kůrou. Přivedeme k varu a necháme část odpařit. Vložíme svazek bylinek – tymián, petržel a bobkový list. Zalijeme vodou a vaříme 40-45 minut.
Z hotového vývaru vyndáme bylinky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, přidáme krevety Nowaco, slávky a na kousky natrhané filé z mořské štiky Nowaco. Ještě chvíli povaříme a můžeme podávat.

Suroviny:
6-8 porcí, 75 minut
-
2 kg filé z Aljašky Nowaco
-
200 g mražených krevet Nowaco
-
300 g mušlí slávek
-
1 pórek
-
1 cibule
-
1 fenykl
-
400 g rajčat
-
50 g rajského protlaku
-
4 stroužky česneku
-
1,2 l vody
-
400 ml bílého vína
-
pomerančová kůra
-
1 g šafránu
-
tymián
-
stonky petržele
-
fenyklová semínka
-
sůl
-
olivový olej
-
bobkový list
