Rybí bujabéza

Rybí bujabéza

V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nakrájený fenykl, cibuli, česnek, sůl, fenyklová semínka a pórek. Restujeme dozlatova. Poté vložíme protlak, rajčata nakrájená na kostičky a chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem a zasypeme šafránem a pomerančovou kůrou. Přivedeme k varu a necháme část odpařit. Vložíme svazek bylinek – tymián, petržel a bobkový list. Zalijeme vodou a vaříme 40-45 minut.

Z hotového vývaru vyndáme bylinky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, přidáme krevety Nowaco, slávky a na kousky natrhané filé z mořské štiky Nowaco. Ještě chvíli povaříme a můžeme podávat.

Suroviny:

6-8 porcí, 75 minut

  • 2 kg filé z Aljašky Nowaco

  • 200 g mražených krevet Nowaco

  • 300 g mušlí slávek

  • 1 pórek

  • 1 cibule

  • 1 fenykl

  • 400 g rajčat

  • 50 g rajského protlaku

  • 4 stroužky česneku

  • 1,2 l vody

  • 400 ml bílého vína

  • pomerančová kůra

  • 1 g šafránu

  • tymián

  • stonky petržele

  • fenyklová semínka

  • sůl

  • olivový olej

  • bobkový list