Rybí kuličky s koprovou omáčkou

kategorie:

1h30min

Příprava pokrmu

Filety z mořské štiky Nowaco rozmixujeme, přidáme mléko, solamyl, 1 lžíci mouky, bílek, muškátový oříšek, bílý pepř, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Směs necháme cca 30 minut odležet v lednici. Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory. Necháme je vystydnout a nakrájíme na větší kusy. Z mleté ryby vytvarujeme koule, které hodíme do vroucí osolené vody. Koule jsou hotové ve chvíli, kdy plavou na povrchu. V hrnci rozpustíme máslo a vmícháme do něj zbytek mouky. Restujeme na mírném ohni cca 5–6 minut. Za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté přidáme nasekaný kopr, smetanu, dochutíme solí a pepřem. Brambory orestujeme na oleji a můžeme servírovat.

suroviny

  • 1 balení filetů z mořské štiky Nowaco
  • 4 brambory
  • 5 lžic mléka
  • 2 lžíce solamylu
  • 4 lžíce mouky
  • 2 bílky
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 2 špetky bílého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 0,5 l rybího nebo zeleninového vývaru
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • hrst nasekaného kopru
  • sůl, pepř
  • olivový olej na restování

Produkty použité v tomto receptu

Filety z mořské štiky Premium 350 g