Rybí tomatová polévka s pangasem

Rybí tomatová polévka s pangasem

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, na kolečka nakrájené olivy, kapary, drcená rajčata a vývar. Vaříme cca půl hodiny. Pangas filety osolíme, opepříme a pečeme v troubě při 160 °C 15-20 minut. Upečenou rybu nakrájíme na kostičky a vložíme při servírování do talíře s polévkou.

Suroviny:

4 porce, 50 minut

  • 150 g Pangas filetů bez kůže Nowaco

  • 2 červené cibule

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 300 g drcených rajčat

  • 3 stroužky česneku

  • 1 menší celer

  • 100 g mrkve

  • 1 hrst černých oliv

  • 1 hrst kapary

  • 500 ml rybího vývaru (pokud nemáme, použijeme zeleninový)

  • 1 lžička citrónové šťávy

  • 1 lžička limetkové šťávy

  • mletý zázvor

  • sůl

  • pepř

  • cukr dle chuti