Rybí tomatová polévka s pangasem

Rybí tomatová polévka s pangasem

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, na kolečka nakrájené olivy, kapary, drcená rajčata a vývar. Vaříme cca půl hodiny. Pangas filety osolíme, opepříme a pečeme v troubě při 160 °C 15-20 minut. Upečenou rybu nakrájíme na kostičky a vložíme při servírování do talíře s polévkou.

Suroviny:

4 porce, 50 minut

  • 150 g Pangas filetů bez kůže Nowaco
  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g drcených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 menší celer
  • 100 g mrkve
  • 1 hrst černých oliv
  • 1 hrst kapary
  • 500 ml rybího vývaru (pokud nemáme, použijeme zeleninový)
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • mletý zázvor
  • sůl
  • pepř
  • cukr dle chuti