Steak s hranolkami, bylinkovým máslem a růžičkovou kapustou

kategorie:

40min

Příprava pokrmu

Steak orestujeme s tymiánem a česnekem. Necháme ho cca 10 minut odpočinout pod alobalem.

Mezitím nakrájíme máslo na kostky a rozmixujeme ho s petrželkou, pažitkou, kapary a citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem. Růžičkovou kapustu omyjeme, očistíme a nakrájíme na půlky. Orestujeme ji dozlatova na másle spolu s lískovými ořechy, dochutíme solí a pepřem. Vlnky Nowaco upečeme v troubě dle návodu na obalu. Podáváme je spolu s kapustou a steakem, na který položíme bylinkové máslo.

suroviny

  • Na 2 porce:
  • 1 balení vlnek do trouby Nowaco 750 g
  • 2 steaky
  • 125 g másla + na restování
  • 1 hrst nasekané pažitky
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 lžička kapar
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 200 g růžičkové kapusty
  • půl hrsti lískových ořechů
  • čerstvý tymián
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Produkty použité v tomto receptu

Vlnky do trouby 750 g