Sváteční hovězí vývar s játrovými knedlíčky

kategorie:

4h0min

Příprava pokrmu

Maso opláchneme, vložíme do studené neosolené vody a necháme pobublávat na mírném ohni cca jednu hodinu. Vzniklou pěnu na povrchu opatrně během vaření vyndáváme. Poté přidáme česnek, cibuli, koření a sůl. Vaříme další 2-3 hodiny do změknutí masa. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra očistíme a vložíme do mixéru. Přidáme zbylé ingredience na knedlíčky a rozmixujeme.

Pokud je směs stále hodně řídká, přidáme strouhanku. Z hotové směsi tvoříme kuličky, které necháme odpočinout v lednici. Jakmile je maso měkké, obereme ho a pokrájíme. Vložíme zpět do polévky. Nakonec přidáme polévkovou směs Nowaco, játrové knedlíčky a povaříme cca 15 minut.

suroviny

  • 4 porce, 4 hodiny
  • 500 g hovězích žeber a hovězího masa
  • 1 balení polévkové směsi Nowaco
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 kuliček pepře
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 0,5 lžičky skořice
  • sůl
  • Na knedlíčky:
  • 250 g drůbežích jater
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 1 vejce
  • 1 lžíce pažitky

Produkty použité v tomto receptu

Polévková 350 g