Sváteční hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Sváteční hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Maso opláchneme, vložíme do studené neosolené vody a necháme pobublávat na mírném ohni cca jednu hodinu. Vzniklou pěnu na povrchu opatrně během vaření vyndáváme. Poté přidáme česnek, cibuli, koření a sůl. Vaříme další 2-3 hodiny do změknutí masa. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra očistíme a vložíme do mixéru. Přidáme zbylé ingredience na knedlíčky a rozmixujeme.

Pokud je směs stále hodně řídká, přidáme strouhanku. Z hotové směsi tvoříme kuličky, které necháme odpočinout v lednici. Jakmile je maso měkké, obereme ho a pokrájíme. Vložíme zpět do polévky. Nakonec přidáme polévkovou směs Nowaco, játrové knedlíčky a povaříme cca 15 minut.

Suroviny:

4 porce, 4 hodiny

  • 500 g hovězích žeber a hovězího masa

  • 1 balení polévkové směsi Nowaco

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 5 kuliček pepře

  • 1 bobkový list

  • 2 kuličky nového koření

  • 0,5 lžičky skořice

  • sůl

    Na knedlíčky:

  • 250 g drůbežích jater

  • 50 g másla

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžička majoránky

  • 2 lžíce strouhanky

  • 2 lžíce hladké mouky

  • sůl, pepř

  • 1 vejce

  • 1 lžíce pažitky