Thajská polévka s kokosovým mlékem a krevetami

Thajská polévka s kokosovým mlékem a krevetami

Citronovou trávu nakrájíme na větší kusy. V hrnci smícháme 400 ml kokosového mléka s vývarem a přivedeme k varu. Přidáme citronovou trávu, galangal, kafrové listy a celé chilli papričky. Ochutíme třemi lžícemi rybí omáčky a vaříme cca 10 minut. Poté vložíme krevety Nowaco a za občasného míchání vaříme cca 5 minut. Přilijeme zbytek kokosového mléka, zakápneme limetkovou šťávou, rybí omáčkou a dochutíme cukrem.

Suroviny:

4 porce, 40 minut

  • 3 chilli papričky

  • 300 ml kuřecího vývaru

  • 700 ml kokosového mléka

  • 6 kafrových listů

  • 5 lžic rybí omáčky

  • 3 ks citronové trávy

  • 1 balení krevet Nowaco

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 5 cm kořenu galangal pokrájeného na plátky

  • 5 lžic limetkové šťávy