Tilápie s česnekovo bylinkovou omáčkou a bramborami
Tilápie s česnekovo bylinkovou omáčkou a bramborami
Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Propláchneme studenou vodou a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej a brambory cca 15 minut restujeme. Filety osušíme, osolíme, opepříme a opékáme z obou stran na pánvi s trochou oleje. Poté přidáme 40 g másla a tymián. Restujeme další dvě minuty a poté sundáme z pánve. Na stejné pánvi opečeme dva stroužky česneku nakrájeného na plátky. Zalijeme vínem a cca 1 minutu povaříme.
Vypneme a přidáme 120 g na kostičky nakrájeného másla. Osolíme, opepříme a šleháme do krémové emulze. Po cca 15 minutách přidáme na pánev s bramborami 60 g másla, rozmarýn a dva rozmačkané stroužky česneku. Chvíli povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti.

Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
4 filety tilápie Nowaco
-
4 větší brambory
-
čerstvý rozmarýn a tymián
-
4 stroužky česneku
-
220 g másla
-
240 ml bílého vína
-
sůl
-
pepř
-
olivový olej
