Tilápie s česnekovo bylinkovou omáčkou a bramborami

Tilápie s česnekovo bylinkovou omáčkou a bramborami

Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Propláchneme studenou vodou a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej a brambory cca 15 minut restujeme. Filety osušíme, osolíme, opepříme a opékáme z obou stran na pánvi s trochou oleje. Poté přidáme 40 g másla a tymián. Restujeme další dvě minuty a poté sundáme z pánve. Na stejné pánvi opečeme dva stroužky česneku nakrájeného na plátky. Zalijeme vínem a cca 1 minutu povaříme.

Vypneme a přidáme 120 g na kostičky nakrájeného másla. Osolíme, opepříme a šleháme do krémové emulze. Po cca 15 minutách přidáme na pánev s bramborami 60 g másla, rozmarýn a dva rozmačkané stroužky česneku. Chvíli povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 4 filety tilápie Nowaco

  • 4 větší brambory

  • čerstvý rozmarýn a tymián

  • 4 stroužky česneku

  • 220 g másla

  • 240 ml bílého vína

  • sůl

  • pepř

  • olivový olej