Vánoční rybí polévka z filé NOWACO

Vánoční rybí polévks z filé

Filé z Aljašky vaříme v osolené vodě společně s novým kořením, černým pepřem, bobkovým listem, jednou mrkví, cibulí, celerem a jednou petrželí cca 15 minut. Po uvaření přecedíme. Na másle orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo a přihodíme k šalotce. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rybím vývarem, smetanou a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Povaříme cca 5 minut. Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme na plech a pečeme při 150 °C dozlatova na krutony do polévky..

Suroviny:

4 porce, 90 minut

  • 400 g Nowaco Filé z Aljašky

  • 800 ml vody

  • 5 kuliček nového koření

  • 2 mrkve

  • 1 cibule

  • 1 šalotka

  • 2 bobkové listy

  • špetka muškátového oříšku

  • sůl

  • 1 rohlík

  • 1/4 celeru

  • 2 petržele

  • 50 g másla

  • 50 g hladké mouky

  • 5 kuliček pepře

  • 100 ml smetany na vaření