Vánoční rybí polévka z filé NOWACO
Vánoční rybí polévks z filé
Filé z Aljašky vaříme v osolené vodě společně s novým kořením, černým pepřem, bobkovým listem, jednou mrkví, cibulí, celerem a jednou petrželí cca 15 minut. Po uvaření přecedíme. Na másle orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo a přihodíme k šalotce. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rybím vývarem, smetanou a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Povaříme cca 5 minut. Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme na plech a pečeme při 150 °C dozlatova na krutony do polévky..

Suroviny:
4 porce, 90 minut
-
400 g Nowaco Filé z Aljašky
-
800 ml vody
-
5 kuliček nového koření
-
2 mrkve
-
1 cibule
-
1 šalotka
-
2 bobkové listy
-
špetka muškátového oříšku
-
sůl
-
1 rohlík
-
1/4 celeru
-
2 petržele
-
50 g másla
-
50 g hladké mouky
-
5 kuliček pepře
-
100 ml smetany na vaření
