Vepřová kotleta na kosti se Zámeckou zeleninou, jablky a bramborami

1h0min

Příprava pokrmu

Brambory uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Vepřovou kotletu orestujeme na oleji cca 3 minuty z každé strany, přidáme česnek, tymián a máslo. Kotletu zabalíme do alobalu a lehce opečeme v předehřáté troubě při 60 °C cca 10 minut. Do pánve nalijeme víno a necháme lehce vypařit. Přidáme obě hořčice, smetanu, dochutíme solí a pepřem. Uvařené brambory rozpůlíme a orestujeme na másle. Přidáme Zámeckou zeleninu Nowaco, oloupané a na větší kusy nakrájené jablko a pažitku. Hotovou kotletu servírujeme se zeleninou a omáčkou.

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 1 balení Zámecké zeleniny Nowaco
  • 2 vepřové kotlety
  • 1 jablko
  • 200 g grenaille brambor
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • pár větviček tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • hrst pažitky
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř

Produkty použité v tomto receptu

Zámecká 350 g