Zapečený pstruh s batáty

Zapečený pstruh s batáty

Pstruha Nowaco očistíme a osušíme. Dovnitř dáme tymián, pár plátků citronu, kousek másla, osolíme a opepříme. Batáty nakrájíme na silnější hranolky – cca 1 cm. Promícháme je v misce s olejem a solí. Pečeme v předehřáté troubě při 185 °C cca 15-20 minut.

Pstruha Nowaco restujeme pár minut na pánvi s trochou oleje z obou stran. Poté ho vložíme do trouby na cca 6-7 minut. Mezitím si připravíme dip. V míse pomocí metličky vyšleháme žloutky, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Za stálého mícháme přidáváme po kapkách pomalu olej, dokud směs nezačne houstnout. Dochutíme uzenou paprikou. Podáváme společně s batátovými hranolky a pstruhem Nowaco.

Suroviny:

2 porce, 60 minut

  • 1 balení pstruha Nowaco

  • 4 batáty

  • 60 g másla

  • olivový olej

  • čerstvý tymián

  • citron

  • 4 žloutky

  • 2 lžičky dijonské hořčice

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • slunečnicový olej

  • uzená paprika