Zapečený pstruh s batáty
Zapečený pstruh s batáty
Pstruha Nowaco očistíme a osušíme. Dovnitř dáme tymián, pár plátků citronu, kousek másla, osolíme a opepříme. Batáty nakrájíme na silnější hranolky – cca 1 cm. Promícháme je v misce s olejem a solí. Pečeme v předehřáté troubě při 185 °C cca 15-20 minut.
Pstruha Nowaco restujeme pár minut na pánvi s trochou oleje z obou stran. Poté ho vložíme do trouby na cca 6-7 minut. Mezitím si připravíme dip. V míse pomocí metličky vyšleháme žloutky, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Za stálého mícháme přidáváme po kapkách pomalu olej, dokud směs nezačne houstnout. Dochutíme uzenou paprikou. Podáváme společně s batátovými hranolky a pstruhem Nowaco.

Suroviny:
2 porce, 60 minut
-
1 balení pstruha Nowaco
-
4 batáty
-
60 g másla
-
olivový olej
-
čerstvý tymián
-
citron
-
4 žloutky
-
2 lžičky dijonské hořčice
-
2 lžíce citronové šťávy
-
slunečnicový olej
-
uzená paprika
