Závitky ze pstruha plněné žampiony

Závitky ze pstruha plněné žampiony

Filety ze pstruha necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme. Na másle osmahneme cibulku, přidáme část žampionů pokrájených nadrobno a dochutíme petrželkou. Z fi letů pstruha vytvoříme závitek, který naplníme žampionovou směsí. Spojíme špejlí, vložíme do pekáčku a pečeme na másle v troubě předehřáté na 160° C cca 20-30 minut.

Zbytek žampionů orestujeme s cibulkou na másle, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a zalijeme smetanou. Krátce povaříme a do mírně vychladlé omáčky vsypeme nakrájená rajčata.

Ryby servírujeme s omáčkou a čerstvou bagetou.

Suroviny:

  • 400 g Pstruha – filetu s kůží Nowaco

  • 350 g Žampionů krájených Nowaco

  • 2 cibule

  • 4 rajčata

  • smetana na vaření

  • 3-4 lžíce másla

  • šalvěj

  • petrželka

  • sůl

  • pepř