Zelenina s brokolicí, bulgurem, kapary a sušenými rajčaty
Zelenina s brokolicí, bulgurem, kapary a sušenými rajčaty
Bulgur uvaříme dle návodu. Zeleninu s brokolicí Nowaco orestujeme na pánvi s jednou lžící olivového oleje. Po cca 2 minutách přidáme kapary a na kostičky nakrájená sušená rajčata.
V misce smícháme zbytek olivového oleje, šťávu z citronu a pomeranče, moučkový cukr, sůl a pepř. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky. Čerstvou brokolici spaříme v osolené vodě. Bulgur smícháme se zeleninou s brokolicí Nowaco, přidáme čerstvou brokolici, ředkvičky, přelijeme dresinkem a popřípadě dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
1 balení zeleniny s brokolicí Nowaco
-
250 g bulguru
-
2 lžíce kapar
-
2 lžíce sušených rajčat
-
2 ředkvičky
-
hrst čerstvé bazalky
-
100 g čerstvé brokolice
-
5 lžic olivového oleje
-
šťáva z jednoho citronu
-
šťáva z půlky pomeranče
-
sůl, pepř
-
špetka moučkového cukru