Zelenina s brokolicí, bulgurem, kapary a sušenými rajčaty

Zelenina s brokolicí, bulgurem, kapary a sušenými rajčaty

Bulgur uvaříme dle návodu. Zeleninu s brokolicí Nowaco orestujeme na pánvi s jednou lžící olivového oleje. Po cca 2 minutách přidáme kapary a na kostičky nakrájená sušená rajčata.

V misce smícháme zbytek olivového oleje, šťávu z citronu a pomeranče, moučkový cukr, sůl a pepř. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky. Čerstvou brokolici spaříme v osolené vodě. Bulgur smícháme se zeleninou s brokolicí Nowaco, přidáme čerstvou brokolici, ředkvičky, přelijeme dresinkem a popřípadě dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení zeleniny s brokolicí Nowaco

  • 250 g bulguru

  • 2 lžíce kapar

  • 2 lžíce sušených rajčat

  • 2 ředkvičky

  • hrst čerstvé bazalky

  • 100 g čerstvé brokolice

  • 5 lžic olivového oleje

  • šťáva z jednoho citronu

  • šťáva z půlky pomeranče

  • sůl, pepř

  • špetka moučkového cukru